Acest site vine in sprijinul viitorilor crescatori de prepelite japoneze si poate chiar a celor cu ceva experienta, cu informatii utile despre cresterea, hranirea si reproducerea prepelitelor japoneze, pasari exceptionale prin calitatile lor :  intretinerea lor este o activitate placuta si usoara, prezinta o crestere spectaculoasa, in doar 6 saptamani cu o hranire adecvata ajungand la maturitate ( fata de 6 luni la gainile ouatoare ), durata de incubatie de doar 17 zile, in comparatie cu cea a gainilor de 21 de zile,  productivitate ridicata de oua ( peste 300 de oua pe an) si nu in ultimul rand, prin calitatile curative deosebite ale oului, folosit in tratamentul unor afectiuni, ce vor fi prezetate la rubrica tratament cu oua de prepelita.

  Datorita dimensiunilor reduse, se preteaza la densitati ridicate ( 70 de pasari / metru patrat), ceea ce in sistem intensiv inseamna spatiu redus si costuri mici. In sistem supraetajat se pot atinge densitati de peste 300 de pasari pe metru patrat.

 Este de asemenea o pasare rezistenta la boli, nici unul din vaccinurile si tratamentele care se impun la gaini, curci si alte pasari de curte, nefiind necesare, daca se asigura o nutritie echilibrata si o igiena corespunzatoare.

 Cresterea prepelitelor, poate fi o solutie alternativa, pentru asigurarea necesarului de oua al unei gospodarii, 4-5 oua de prepelita echivaland volumul unui ou de gaina, aceasta in coditiile unui spatiu redus, volum de munca mai mic, rata de conversie a furajelor mai bun. Se stie ca prepelita japoneza are nevoie de 2 Kg de furaj, pentru a produce 1 Kg de oua, pe cand gaina are nevoie de aproape 3 Kg de furaj pentru un Kg de oua.

 La toate acestea, daca mai adaugam si costurie foarte mici necesare infiintarii unei crescatorii mici sau medii, timpul scurt intre investirea banilor si intoarcerea lor, necesitatea unui spatiu redus, sau folosirea unuia existent, nefolosit, fac din cresterea prepelitelor o posibila oportunitate de afaceri, la indemana oricui.